I Strona główna I Wiadomości I Kultura I Sport I Pogoda I Turystyka I Narty I Kościół I

I Radio Alex I Głos Ameryki I Z peryskopu... I DH Zakopane I Telefony I Apteki I

Reklama I Ogłoszenia I Muzyka I Video I Archiwum I O Watrze I Leader +
XIII Wystawa Wiosenna Gastronomiczno-Cukiernicza w Starym Smokowcu

(17.04.2008) "Smażone lody - Czy to jest możliwe? Tak, mogłyśmy to sprawdzić. Uczniowie naszej szkoły zostali zaproszeni na XIII Wystawę Wiosenną Gastronomiczno-Cukierniczą w Starym Smokowcu na Słowacji. Prezentowałyśmy specjalności naszej góralskiej kuchni, m.in. pieczeń jagnięcą i moskole. Na wystawie mogłyśmy skosztować lodów z frytkownicy! Miały bardzo ciekawy smak i były naprawdę sporą atrakcją.
Oprócz tego mogłyśmy także oglądnąć piękne zdobione potrawy i wyroby cukiernicze. Były również pokazy i degustacje barmańskie, ale ze względu na nasz wiek…
Co się odwlecze, to nie uciecze!
Pojedziemy tam za rok!
Będąc w Starym Smokowcu zwiedziliśmy również piękny Grand Hotel w Starym Smokowcu. Jest naprawdę imponujący, ma secesyjny wystrój, ale też ceny wprost proporcjonalne do wystroju. I nie na nasze uczniowskie kieszonkowe  - 4.000-15.000 koron tj. 450-1650 zł. Zauroczone secesją będziemy poszukiwać „bogatych narzeczonych” i szykować się do przyszłorocznej Wiosennej Wystawy."

Magdalena Wesołowska i Natalia Zakrzewska
Uczennice kl. I Prywatnego Technikum Hotelarskiego w Zakopanem


 

 

I Strona główna I Wiadomości I Kultura I Sport I Pogoda I Turystyka I Narty I Kościół I

I Radio Alex I Głos Ameryki I Z peryskopu... I DH Zakopane I Telefony I Apteki I

I Reklama I Ogłoszenia I Muzyka I Video I Galeria I Archiwum I O Watrze I